فناوری تشخیص چهره از زمانی که چندین سال پیش برای اولین بار وارد بازار شد ، مسیری طولانی را طی کرده است. این فناوری در ابتدا با چالش های فنی روبرو شده بود و به عنوان یک راه حل آینده نگرانه در نظر گرفته نمی شد اما اکنون فناوری تشخیص چهره در بسیاری از محصولات و برنامه های کاربردی مصرف کننده و تجاری به شدت کاربرد دارد.
در سال های اخیر پیشرفت های جدید در نرم افزارها ، به ویژه در زمینه الگوریتم های شبکه های عصبی و یادگیری عمیق و همچنین پیشرفت بشر در گسترش هوش مصنوعی (AI) عملکرد و دقت فناوری تشخیص چهره را به طرز چشمگیری بهبود بخشیده و استفاده از آن را برای تعداد بیشتری از برنامه ها گسترش داده است.
به همین دلیل است که قابلیت شناسایی و احراز هویت قدرتمند تشخیص چهره ، آن را برای دو برنامه ایده آل می کند: اول به عنوان یک ابزار امنیتی ، و دوم به عنوان یک راه حل مدیریت نیروی کار.
راه حل صحیح و دقیق بهبود امنیت
آنچه در ادامه میخوانید:
حتی قبل از همه گیری COVID-19 ، فناوری تشخیص چهره به عنوان یک فناوری مهم در حال جلب توجه متخصصان امنیت فیزیکی و سایبری بود چرا که استفاده از چهره افراد به عنوان اعتبارنامه کنترل دسترسی ، نیاز به کارتهای فیزیکی یا کدهای معرف را از بین می برد.
استفاده کنندگان از فناوری تشخیص چهره با ارائه یک کنترل دسترسی بدون تماس ، نیاز جدیدی را که برای محدود کردن مواجهه با میکروب ها وجود دارد ، برآورده می کنند.
همچنین این فناوری به عنوان ابزاری برای مدیریت نیروی کار ، به حفظ سلامت کارکنان در محل کار کمک می کند ، در حالی که این ابزار برای ثبت زمان حضور و غیاب کارمندان ، اطلاعات مفصلی از فعالیت کلی نیروی کار و ردیابی پرسنل را در اختیار مدیریت قرار می دهد.
انتخاب راه حل مناسب برای کنترل دسترسی های خاص و یا برنامه مدیریت نیروی کار به طیف گسترده ای از متغیرها بستگی دارد. اما چند ویژگی اصلی وجود دارد که باید هنگام ارزیابی استفاده کنندگان از فناوری تشخیص چهره به دنبال آنها باشند.
LED های عریض
اکثر مسیرهای تشخیص چهره نوعی فناوری IR (مادون قرمز) را برای کمک به اطمینان از دید بالا توسط حسگر تصویر اشخاص به کار می گیرند. این امر اغلب به دلیل وجود نور شدید در محیط های کار ، مانند فضاهای باز یا نزدیک پنجره های محل نصب این دوربین ها است که عملکرد آنها را محدود می کند. دستگاه های پیشرفته تر تشخیص چهره ، تقریباً زاویه باز نزدیک به LED مادون قرمز و زاویه باریک نزدیک به مادون قرمز را به کار می گیرند، که به سیستم اجازه می دهد چهره ها را حتی در نور روز و در محیط های دارای نور زیاد (نه خورشید مستقیم) نیز تشخیص دهند. این فناوری امکان نصب در مکان های داخلی نزدیک پنجره ها، لابی ها و ورودی های ساختمان ها را هم فراهم می کند.
تجزیه و تحلیل توزیع شدت پیکسل۳D
پیشرفت دیگر در فناوریهای دوربین تشخیص چهره شامل تجزیه و تحلیل شدت پیکسل سه بعدی است. نورپردازی محیطی شامل اشعه ماورا بنفش است که می تواند در نزدیکی نور مادون قرمز در سیستم تشخیص چهره اختلال ایجاد کند. همچنین این موضوع می تواند سایه ای ایجاد کند تا تشخیص دقیق چهره برای شناسایی و احراز هویت دشوار شود. فناوری تجزیه و تحلیل توزیع شدت پیکسل سه بعدی هنگام به دست آوردن تصاویر چهره افراد با به حداقل رساندن کنتراست های روشنایی ، اثرات نور محیط را به حداقل می رساند. در نتیجه ، تشخیص شکل صورت برای الگوریتم ها راحت تر می شود و آنها را قادر می سازد ویژگی های صورت بیشتری را بیرون بیاورند و قالب های صورت با کیفیت بالاترایجاد می شود.
ارگونومی عملکردی
زاویه و موقعیت قرار گرفتن دوربین های تشخیص چهره مستقیماً بر عملکرد آنها تأثیر می گذارد. دستگاه های تشخیص چهره با زاویه دید متفاوت برای دوربین های داخلی و بصری و مادون قرمز به کاربران اجازه می دهد تا در موقعیت هایی قرار بگیرند که مناسب ترین حالت برای تشخیص چهره هستند. این موضوع به تجربه کاربری سریعتر و راحت تری منجر می شود.
تشخیص چهره زنده
مهمترین نکته در خصوص این تکنولوژی این است که سیستم های تشخیص چهره قادر به تجزیه و تحلیل چهره در زمان کوتاه برای حفظ ورود / خروج افراد حتی در هنگام حجم بالای ترافیک کارمندان هستند. البته گفتن این نکته هم ضروری است که سیستم های تشخیص چهره زنده وابسته به سخت افزارها با استفاده از فناوری هایی مانند تشخیص ترموگرام صورت و تشخیص رگ صورت به اجزای سخت افزاری گران قیمت هستند. البته برخی از این سیستم ها تطابق کمتر و عملکرد احراز هویت کندتری دارند.
احراز هویت دوگانه برای امنیت بیشتر
اگرچه استفاده از یک سیستم پیشرفته تشخیص چهره ، راحتی ، فواید سلامتی و صرفه جویی در هزینه شناسایی و احراز هویت بدون تماس بدنی را فراهم می کند ، اما برنامه های بسیاری وجود دارد که برای اطمینان از بالاترین سطح امنیت ممکن است بیش از یک اعتبارنامه را ضروری بدانند. سیستم های پیشرفته تشخیص چهره با قابلیت اعتبار سنجی چند مدلی و چند عاملی ، این مزیت امنیتی اضافی را نیزفراهم می کنند.
قابلیت های تلفن ویدئویی یا مخابره داخل ساختمان سیستم های تشخیص چهره با قابلیت چند منظوره می توانند چندین چالش را با یک راه حل برطرف کنند. یک مثال عالی شامل دستگاههایی با قابلیت SIP (پروتکل شروع جلسه) ویدئو تلفن است که به طور موثر نیاز و هزینه مربوط به نصب دستگاههای داخلی رابط جداگانه را از بین می برد.
نکته پایانی در خصوص فناوری تشخیص چهره این است که جهان همه گیر و پسا همه گیر COVID-19 نیاز به فناوری های بسیار دقیق ، مقرون به صرفه و قابل اعتماد برای شناسایی چهره را تسریع کرده است. انتخاب راه حل مناسب برای کنترل دسترسی و یا مدیریت نیروی کار بیش از هر زمان دیگری مهم است و در نتیجه انجام یک پروسه هوشمند در طی فرآیند ارزیابی می تواند مزیت سازمانی شما باشد.
مقالات مرتبط برای مطالعه بیشتر: